Zonnepanelen

Bespaar op uw energiekosten door zonnepanelen te laten plaatsen

De zonnecellen van zonnepaneel vangen zonlicht op en zetten dit met een omvormer om in bruikbare elektriciteit. De elektriciteit opgewekt door een zonnepaneel installatie is gelijkstroom, terwijl we voor alledaags gebruik in onze elektronische apparatuur; computer, koelkast, TV,… wisselstroom nodig hebben.

ElCo Solar, uw zonnepanelen specialist in Oost-Vlaanderen zorgt voor de installatie van zonnepanelen die het opgevangen licht onmiddellijk omzetten in elektriciteit. De zonnecellen worden met elkaar verbonden in fotovoltaïsche panelen of pv-modules. Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit:

Investeer in de toekomst

Met het plaatsen van zonnepanelen investeer je in duurzaamheid. Dankzij het bedrag dat je bespaart op je energiefactuur, ligt de huidige terugverdientijd tussen de 4 en de 6 jaar.

Zonnepanelen plaatsen via een zonnepanelen installateur is ook financieel interessanter dan ooit! In 2007 betaalde je nog gemiddeld 20.000 euro voor zonnepanelen, vandaag betaal je voor 14 zonnepanelen (met een opbrengst van 4000 kWh) nog maar gemiddeld €5500.

Met zonnepanelen produceer je je eigen energie en ben je nog maar 30 tot 40% van de tijd onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Je kan zelf tot 60 à 70% onafhankelijk zijn, als je ook een batterij voor zonnepanelen laat installeren. Dan gebruik je minder energie van het netwerk en heb je een lagere elektriciteitsfactuur.

Een meerwaarde voor jouw woning

Zonnepanelen zorgen voor een meerwaarde van je woning. Woningen met een geïsoleerd dak en zonnepanelen zijn op de immomarkt meer waard dan woningen zonder zonnepanelen. Mogelijke kopers vinden zonnepanelen een meerwaarde en zijn bereid meer te betalen voor een woning van die al van zonnepanelen voorzien is.

Bovendien geniet je met zonnepanelen van groene energie! De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Daarnaast zijn zonnepanelen ook tot 90% recycleerbaar.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

ElCo Solar komt kosteloos langs om na te gaan of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Hierbij wordt rekening gehouden met onder andere de oriëntatie van je dak en de dakhelling.

Wist je dat het al vanaf 10m² zonrijke dakoppervlakte interessant kan zijn om zonnepanelen te plaatsen? Wij houden ook rekening met de hoeveelheid schaduw, want dat bepaalt mee je jaarlijkse opbrengst en het type aan materiaal dat we moeten voorzien.

Bij het bepalen van de zonnepanelen houden we rekening met: het aantal dakvensters, reeds aanwezige zonnepanelen of zonneboilers op het dak.

Pieter Tansens
Pieter Tansens
2023-12-08
De eigenaar van dit bedrijf is een echte vakman. Hij is enorm begaan met het project en denkt pro-actief mee met de klant. Indien er opmerkingen, aanpassingen aan de huidige installatie moeten gebeuren, helpt de firma u verder uit de nood. De afspraken en planning komt hij tevens altijd correct na. Daarom indien een zonnepaneleninstallatie een vlotte en prijs-kwaliteitsuitvoering dienen te worden, dan ben je hier aan het juiste adres! Veel lof voor Elco solar en het ganse team!
Lieven Van Crombrugge
Lieven Van Crombrugge
2023-07-10
Ik raad deze firma aan iedereen aan. Zeer professionele firma, fijne samenwerking.
Liesbet Valkenborgs
Liesbet Valkenborgs
2023-06-28
Komt afspraken correct na, installeert kwalitateit en communiceert eerlijk. Ik had een goede samenwerking met Elco Solar.
Maarten Vanbergen
Maarten Vanbergen
2023-06-28
Bart De Ridder
Bart De Ridder
2023-06-28
Top persoon. Zeer correct. Kent zijn vak. Zeer grote aanrader voor uw plaatsing.
wimpieke007
wimpieke007
2023-06-22
Zeer goede service Kennen zeker hun vak en zijn zeer correct Een grote aanrader

Ben je benieuwd of zonnepanelen een goede investering zijn voor jou?

Vragen of twijfels? Aarzel niet om ons te contacteren